Home

ONZE STUDIO  is weer bereikbaar!!!!

ZOS Radio zendt weer rechtstreeks uit vanuit haar eigen studio.

Ondanks de Corona crisis waardoor we tijdelijk geen gebruik van onze studio in de Sporthal Margriet konden maken (de sporthal was eerst als Corona huisartsenpost en daarna als GGD testlocatie ingericht) is het bestuur en haar medewerkers van ZOS Radio achter de schermen hard bezig geweest om DAB+ te realiseren.

Ook zijn er nieuwe programma’s bij gekomen zie onze programmering.

Recentelijk heeft  het Agentschap Telecom ZOS Radio een vergunning verleend om ook op DAB+  te mogen uitzenden.

Wij zijn officieel sinds 1 juni ook via DAB+ te beluisteren in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Westland, Midden Delfland en Delft

ZOS radio draait inmiddels al ruim 60 jaar op vrijwilligers en daar zijn we trots op.

Wilt u ook met ZOS radio meedoen? Meldt u aan, donateurs en sponsoren zijn ook van harte welkom.

Luistert u ook naar ZOS Radio?

Dit kan  via de website www.zosradio.nl, de kabel 99.0 MHz in Schiedam, internet, ons gratis te downloaden app en nu ook via DAB+.

U kunt ZOS Radio ook bereiken via twitter en facebook.

Namens alle ZOS Radio medewerkers en het Bestuur,
wensen we onze luisteraars de komende periode veel gezondheid toe en uiteraard veel luisterplezier, want ZOS Radio blijft voor u draaien!

BeeldRadio

ZosRadio heeft vanaf nu ook een video-stream. “BeeldRadio”
De bedoeling van Beeldradio is het visueel ondersteunen van onze radio programma’s. In de overige uren houden wij u op de hoogte van de laatste nieuwtjes door middel van tekst, foto en video materiaal.

Als u de stream in een apart scherm wil bekijken kan dat door gebruik te maken van onze webplayer die op alle besturingssystemen werkt -> klik hier

Over ons

ZOS radio (stichting ziekenomroepSchiedam) werd in 1959 opgericht. Twee jonge mannen vonden het nodig de patiënten van het NOLET ziekenhuis wat extra ontspanning te brengen door verzoekplaatjes voor ze te draaien. Het was nog ver voor het digitale tijdperk, patiënten bleven langer in het ziekenhuis, het kwam dus niet op een dag. Verzoekjes bij de patiënten ophalen, alles thuis opnemen en dan, een paar dagen later, was de band klaar en kan worden afgespeeld. Dat gebeurde via de huisinstallatie wat tot gevolg kon hebben dat de muziek werd weggedrukt door belangrijke oproepen omdat een specialist met spoed naar een afdeling moest komen. Dat was toen.

Nu is ZOS radio nog steeds springlevend en ja, ook de verzoekjes halen we nog op. Maar verder zijn we wel met de tijd meegegaan. Uitzenden gaat rechtstreeks, via de kabel, muziek veelal vanuit de computer een internetstream, een app die gratis via de diverse stores te verkrijgen is.

Ook de programmering is niet meer te vergelijken. Toen één programma, nu 24 uur per dag muziek en informatie te ontvangen op het ziekenhuissysteem (kanaal 250), de Schiedamse kabel op de FM 99.0 MHz. Het digitale kanaal 870 van Caiway en tenslotte de ZOS app en de deze website. Verzoekplaatjes doen we nog steeds (ook aan te vragen via 010 – 4260000) maar ook klassieke muziek, informatie uit de regio via het I-punt Schiedam. Kortom ZOS radio is in haar bestaan uitgegroeid van een extra verzetje voor de patiënten in het ziekenhuis tot een volwaardig radiostation, gerund door louter vrijwilligers.

Playlist

Contact

Contact met onze luisteraars vinden wij bij ZosRadio erg belangrijk.
Opmerkingen en vragen zijn altijd welkom bij ZosRadio.
Gebruik dit formulieren en de door u geselecteerde persoon zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Contact formulier