Home

Over ons

ZOS-radio (stichting ziekenomroepSchiedam) werd in 1959 opgericht. Destijds vond men het nodig de patiënten van het NOLET ziekenhuis wat extra ontspanning te brengen door verzoekplaatjes voor ze te draaien.

Het was nog ver voor het digitale tijdperk. Patiënten bleven langer in het ziekenhuis en daardoor kwam het dus niet op een dag aan.

Verzoekjes werden bij de patiënten door vrijwilligers opgehaald. Alles werd thuis opgenomen. Een paar dagen later was de band klaar en kon worden afgespeeld. Dat gebeurde via de huisinstallatie, wat tot gevolg kon hebben dat de muziek werd weggedrukt door belangrijke oproepen, omdat een specialist met spoed naar een afdeling moest komen. Dat was toen.

Ondanks alle veranderingen is ZOS-radio nog steeds springlevend en zijn we met de tijd meegegaan. Uitzenden gaat rechtstreeks vanuit onze studio’s.

Ook de programmering is niet meer te vergelijken met vroeger. Toen hadden we één uur programma per week. Nu zijn we 24 uur per dag te beluisteren. We verzorgen muziekprogramma’s en informatieve programma’s, maar zijn ook regelmatig te vinden in de stad en in wijkcentra om daar verslag te doen van de evenementen die daar plaatsvinden.

We zijn te beluisteren via:
De Schiedamse kabel op FM 99.0 MHz,
De digitale radiokanalen van Caiway,
De ZOSradio App (gratis te downloaden in de Apple en Android stores),
Onze website (https://www.zosradio.nl),
Via onze DAB+ zenders in de gemeenten Delft, Maassluis, Midden-Delfland, Schiedam, Vlaardingen en het Westland.

Kortom ZOS-radio is in haar bestaan uitgegroeid van een extra verzetje voor de patiënten in het ziekenhuis tot een volwaardig radiostation, gerund door louter vrijwilligers.

Contact formulier

Contact formulier